Skip to content

Emoție – pictură – muzică – teatru

Afis EmotieSucces pentru România conştientizează că o naţiune fără cultură este precum o casă fără fundaţie, şi de aceea îşi propune să aducă un plus culturii româneşti prin organizarea evenimentului cultural “Emoţie”. Un eveniment compus din o expoziție de arte plastice care încurajează actul creaţiei a doi tineri artişti debutanţi şi din trăiri emoţionale de teatru și muzică. Generaţia noastră are nevoie de exprimarea emoţiilor sub diferite forme ale talentului uman, “Succes pentru România” fiind un promotor al artei sub cea mai profundă manifestare.

Evenimentul cultural “Emoţie” se adresează tuturor iubitorilor de artă, de la oameni de business, anteprenori și manageri de top, până la reprezentanți ai societății civile și mediului ONG, formatori de opinie și artiști.

“Emoție” îi are ca protagoniști pe talentații artiști de numai 25 de ani, Cristina Chiurciu și Radu Eremei.

Cristina

 

Cristina Chiurciu, studentă în ultimul an la arhitectură, este o fire sensibilă şi emotivă. Tânăra artistă a început să picteze din joacă, dar care a transformat-o în artist debutant în lumea plină de poveste a picturii. Fiind la început de drum, Cristina dezvăluie  prin lucrările sale un buchet de stări emoționale precum sensibilitate, puritate, iubire, dar și melancolie sau tristeţe.

 

RaduRadu Eremei, spre deosebire de Cristina, este un pictor cu experienţă, descoperind această pasiune încă de pe băncile liceului, unde a şi rămas ca dăscăl, după terminarea Universităţii de Arte din Iaşi. Expune pentru prima oară în capitală, dupa ce a expus în Iaşi şi Negreşti, dar şi pe plan internaţional, unde a reprezentat România, la expoziţia “Emoţii muzicale” din Lituania, alături de alte 12 ţări din Uniunea Europeană. În lucrările prezentate în cadrul expoziţiei “Emoţie” se regăsesc o paletă de picturi emoţionale, care transpun pe suprafaţa plastică trăiri intense în forma cea mai pură cu ajutorul culorilor şi a texturii.

Momentul de teatru din piesa “Sufleurul Fricii”, scrisă de marele scriitor român, Matei Vişniec, va fi interpretat de actorul Rareș Lucaci, absolvent al Facultăţii de teatru şi televiziune, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, iar “Emoțiile” vor fi acompaniate de vioară, proclamată drept “Regina Instrumentelor Muzicale“, de însuşi maestrul Orchestrei Naţionale “Valahia” Victor Marian Iscru alături de Radu Rodideal.

Vernisajul se va încheia cu o degustare de vin oferită de Cotnari.

Programul evenimentului:

19.00 – 20.00

Cuvânt de deschidere, Manuela Mureșan, organizator

Emoție prin teatru cu Rareș Lucaci

Emoții muzicale oferite de Victor Marian Iscru & Radu Rodideal

20.00 – 21.30

Cristina Chiurciu și Radu Eremei prezintă emoțiile din tablourile expuse

Degustare de vin oferită de Cotnari

Vernisaj de pictură

Lucrările vor fi expuse la Hotel Capital Plaza în perioada 28.11 – 7.12.2013, iar până la finalul anului la The Royal Jack Cafe, Bulevardul Națiunile Unite, nr 3-5, la parterul blocului 109 (intersecția Bld Națiunilor Unite cu str. Sf. Apostoli).

Proiectul este organizat în parteneriat cu Hotel Capital Plaza, sponsorizat de DAAS România, Cotnari, și promovat de TV City București, Calendar Evenimente, România Pozitivă, Metropotam, În Oraș, LSRS, Business Woman, The Marketer.