Skip to content

Persoane juridice

Dacă ești reprezentantul unei companii, sau poate o conduci, poți Construi și Tu Viitorul Împreună cu Succes pentru România!

Codul Fiscal permite companiilor plătitoare de impozit pe profit, opţiunea de a redirecţiona 20% din suma datorată anual bugetului de stat către un ONG. Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 3‰ din cifra de afaceri;

b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, nu se aplică impozitul de 16%, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit).

Poți face o faptă bună fără să te coste nimic astfel:

Pasul 1 – Estimezi suma echivalentă a 20% din impozitul pe profit realizat pană la sfârșitul anului calendaristic.

Pasul 2 – Completezi în 2 exemplare contractul de sponsorizare  pe care îl descarci de aici și îl trimiți către noi: Asociația Succes pentru România (str. Lăcrămioarei nr. 50, bl. 17, ap M19, sector 3, București, România). Noi îți vom trimite un exemplar semnat înapoi.

Pasul 3  – Virezi banii în contul RO 30 BTRL RON CRT 0238 034 401, deschis la Banca Transilvania.

Opțiunea de redirecționare a 20% din impozitul pe profit nu afectează profitul net al companiei.

Pentru orice întrebări îți stăm la dispoziție.

 

Îți mulțumim!