Skip to content

Stephan Pelger – entuziasmul celor tineri poate face minuni

Foto Stephan PelgerStephan Pelger s-a născut în Braşov şi a studiat la Fashion Institute în Viena, unde talentul său creator a fost descoperit de timpuriu. După terminarea studiilor, acesta a fost cooptat de către Missoni, Schella Kann şi Di Vercallo Cashmere.

În anul 2004 a decis să se întoarcă în România, pentru a pune bazele şi dezvolta propriul brand. Un an mai târziu prima sa colecţie a fost prezentată la Romanian Fashion Week, unde s-a bucurat de aprecierea şi recunoaşterea criticilor de specialitate, constituind un prim pas spre afirmare.

În prezent, creaţiile designer-ului se situează constant în preferinţe pentru femeia modernă, elegantă, încrezătoare, în România şi nu numai. Persoane publice precum Principesa Margareta, Prima Doamnă, Carmen Johannis, Laura Cosoi, Andreea Raicu, Ileana Badiu, Adina Buzatu şi altele sunt printre doamnele apropiate atelierului.

 

 • Care este sfatul pe care l-ai primit de la părinţii tăi şi vrei să-l împărtăşeşti copiilor tăi?

Am fost crescut în spiritul adevărului, indiferent de situaţie, ca atare i-aş învăţa şi pe copiii mei să spună mereu adevărul.

 • Care sunt lucurile care contează cu adevărat în viaţa ta şi ce te motivează?

Familia, prietenii, animalul de companie, colegii, munca în sine – sunt „motoarele”care mă ţin „funcţional”.

 • Ai un mentor? Care au fost criteriile de selecţie şi cu ce te ajută ?

Matuşa mea mi-a fost mentor, prin admiraţia pe care mi-a trezit-o ca om, prin stilul său înnăscut, prin faptul că m-a încurajat şi susţinut necondiţionat în urmarea vocaţiei mele.

 • Ai un talisman, obicei sau citat care îţi aduce noroc?

Am o brăţară primită de la cineva special pe care nu o scot niciodată.

 • Crezi că există o regulă de „aur” pentru un echilibru între viaţa profesională şi cea personală? Ce obiceiuri productive zilnice ţi-ai dezvoltat pentru a fi productiv/eficient?

Cred că o viaţă echilibrată, bazată pe o alimentaţie sănătoasă, mişcare zilnică, oameni buni alături, deopotrivă personal şi profesional, pot crea un echilibru pe termen lung.

 • Ai avut un moment în care ai luat totul de la zero? Care a fost şi care au fost paşii parcurşi pentru a ajunge pe linia de plutire, respectiv succes?

Din fericire, am avut şanse pe care am avut posibilitatea să le cultiv prin munca asiduă.

 • Cum arată o zi din viaţa ta?

Sunt o persoană matinală, îmi încep ziua devreme cu un mic dejun sănătos, cu ora de sport alături de antrenorul meu personal, singurul în măsură să îmi creeze un program armonios. Îmi petrec majoritatea zilei la atelier, îmi întâlnesc cliente vechi şi noi, desenez şi creez proiecte noi, pentru ca seara să mă prindă în compania prietenilor sau acasă, cu o carte bună sau un film de calitate.

 • Care a fost cel mai trist moment din viaţa ta şi ce ai învăţat din el?

Din fericire, viaţa mea de până acum nu a fost încercată de momente profund triste. Îmi doresc atât în dreptul meu cât şi al celor dragi resurse şi putere de a trece peste orice obstacol şi de a le întinde o mână celor încercaţi.

 • Cum ai ajuns să alegi domeniul în care activezi azi? Ce iti place cel mai mult/mai puţin din ceea ce faci şi de ce?

Aşa cum am subliniat şi cu alte ocazii, mă consider un designer…născut designer. A fost vocaţie urmată cât se poate de natural. Desigur, există partea preferată – cea în care ideile prind viaţă prin schiţe şi clientele radiază prin rezultatul muncii mele, dar şi cea mai puţin plăcută – partea administrativă, de care prefer să se ocupe colegele mele.

 • Enumerează trei cărţi şi trei oameni care ţi-au schimbat modul de gândire, chiar viaţa.

Nu aş putea să menţionez doar 3 nume, întrucât sunt un „consumator” constant de literatură universală. Cât despre cele 3 persoane care îmi influenţează şi completează viaţa, acestea sunt mama, mătuşa şi cea mai bună prietenă.

 • Ce înseamnă succesul pentru tine? Consideri că ceea ce faci tu reprezintă „Succes pentru România”?

Succesul aşa cum îl percep eu este de a urca şi a te menţine într-o scară a valorilor din domeniul tău, de a-ţi păstra mintea limpede şi de a nu-ţi uita educaţia, oamenii dragi, valorile în care ai fost crescut. Dacă fericirea clientelor mele, care aleg constant creaţiile mele şi admiraţia pe care le-o trezesc celor din jur când le poartă înseamnă măsura succesului, atunci da, pot spune că am „Succes pentru România”.

 • De ce ar alege un tânăr să facă ceva în România şi să nu plece în afară?

Pentru că este loc aici, pentru că vrem schimbare dar fugim de ea, pentru că vrem mult dar ne mulţumim cu puţin. Pentru că entuziasmul celor tineri poate face minuni.

 • Un mesaj pentru comunitatea „Succes pentru România”.

Să se înarmeze cu răbdare, perseverenţă, să aibă curajul şi „încăpăţânarea” de a-şi urma pasiunea.

Vă mulţumim,

Echipa “Succes pentru România”